Fysiotherapie

Ontdek de rol van een hondenfysiotherapeut en manuele therapeut bij de revalidatie van uw trouwe metgezel.

Als hondenfysiotherapeut, ook bekend als hondenkinesist, voeren wij een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek uit om de spieren, gewrichten, ligamenten, pezen, lymfevaten en zenuwbanen van uw hond te beoordelen.

Manuele therapie is een belangrijk aspect van fysiotherapie en richt zich specifiek op het craniosacraal systeem van uw hond, inclusief de schedel, wervelkolom en het centraal zenuwstelsel. Als manuele therapeut zoeken we naar bewegingsstoornissen en blokkades om het evenwicht te herstellen. Hoewel een osteopaat alle lichaamsstructuren behandelt, concentreren we ons voornamelijk op de gewrichten en mechanica van het hondenlichaam.

Met behulp van verschillende fysiotechnieken, zoals laser, ultrasoon en hydrotherapie, kiezen we de meest geschikte behandeling op basis van de bevindingen en het revalidatiestadium van uw hond. Onze ervaring leert dat een succesvolle behandeling afhankelijk is van een goede samenwerking tussen ons, uw hond en u als baasje. Daarom geven we aan het einde van elke sessie advies over hoe u thuis samen kunt oefenen.

Heb je nog vragen of bezorgdheden, neem dan zeker contact met ons op!

Scroll naar boven