Hydrotherapie

Hydrotherapie

Bij Woof & Moov bieden we hydrotherapie als een effectieve behandelingsmethode voor uw viervoeter.

Therapeutische hydrotherapie is een vorm van therapie die gebruikmaakt van verwarmd (28-29°) water in een gecontroleerde en veilige omgeving om honden te helpen bij revalidatie, training, optimaliseren van gangpatronen, gewichtsbeheersing, pijnmanagement en het bevorderen van algemeen welzijn.

Bij Woof & Moov maken we gebruik van een Dog Runner onderwaterloopband, met geavanceerde mogelijkheden wat ons de flexibiliteit geeft om de therapie aan te passen aan specifieke aandoeningen en individuele behoeften van de patiënt. De hoogte van het water en de snelheid van de band kunnen zeer variabel worden aangepast aan de behoeften van de individuele hond.

Hydrotherapie volgt altijd na een ‘fysiotherapie – intake’. Tijdens deze eerste afspraak brengt u een verslag van uw dierenarts mee, samen met een handdoek en wat lekkers voor uw hond. Uw hond wordt fysiotherapeutisch onderzocht, waarna we een behandelplan opstellen en uitleggen wat u het beste voor en na een hydrotherapiesessie kunt doen.

Hydrotherapie in een onderwaterloopband biedt verschillende voordelen:

Het is belangrijk op te merken dat hydrotherapie moet worden uitgevoerd onder begeleiding van een professionele zorgverlener om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief wordt toegepast, rekening houdend met de specifieke behoeften en condities van het individu.

Heb je nog vragen of bezorgdheden, neem dan zeker contact met ons op!

Scroll naar boven